Margriet Steenbergen

 Vught 1956. 

" 1975-1990 Kunstopleiding in Tilburg en Den Bosch.

" 1980-2012 Samenwerking met diverse modelgroepen en kunstenaars. O.a. Henk van der Heijden, Clive Miller, Charles Henri, Frans Herrman en Peter Geerts.

" Vanaf 1990 gevestigd in Dwingeloo, (Drenthe). Vanaf dat moment wordt het werk doorlopend geëxposeerd in Pottenbakkerij/Galerie De Brinksteen, te Dwingeloo.

" Vanaf 1990 regelmatige exposities in diverse galeries in Nederland.

 

Het belangrijkste element in mijn werk is: KLEUR.

Ik gebruik een expressionistisch kleurenpalet. Dat geeft me de vrijheid om de kleuren vanuit mijn gevoel aan te brengen.

Door het gebruik van meerdere materialen ontstaat er gelaagdheid in de opbouw van het werk. Daardoor en door het gebruik van contrasten in kleur en materiaal, ontstaan er 'doorkijkjes' in het schilderij.

 

 

Mijn abstracte werk is absoluut non-figuratief, en daardoor voor mij een zoektocht naar de maximale uitdrukkingsmogelijkheid van mijn pure gevoel. Weergegeven door middel van kleur, vorm en compositie.

 

Krachtig, helder, expressief, contrasterend, en altijd in harmonie.

 

"Ik heb geleerd vertrouwen te hebben in het verloop van het proces door telkens mijn grenzen te verleggen en open te staan voor dat wat zich zomaar aandient. Elke verfstreek opent een weg naar nieuwe mogelijkheden.

Als ik echt met een schilderij bezig ben doet alles om mij  heen er even niet toe, dan zit ik volledig in het nu".

 

"Schilderen maakt mij gelukkig. Dat wil ik delen".

 

Margriet Steenbergen

 

Pottenbakkerij en Galerie De Brinksteen
Enthingeweg 1
7991 CB Dwingeloo
0521-593177
info@brinksteen.nl

Routebeschrijving

sitemap in html

Zoeken